onsdag 5 mars 2014

Kära Dagbok jag älskar Hellasgården

Det är mars och hela världen går mot ljusare tider, men mest av allt går vi mot ljusare tider och det känns bra.

Jag skulle i allt detta ljusnande vilja slå ett slag för Hellasgården, det är ett fantastiskt ställe. För 60 kr kan man ligga och jäsa naken (eller inte) i deras bastu i goda vänners lag och sedan snabbt promenera ner till vattnet naken (eller inte) och doppa sig snabbt eller långsamt, jag föredrar den snabba badkrukevarianten. Vattentemperturen ligger säkert och myser runt 2 grader och en annan vill ju inte avlida, sedan är det är bara att sedan raskt promenera upp från bryggan och rätt in i bastun och fortsätta prata med de trevliga vännerna du åkte ut med medans du slänger mer vatten på bastuaggregatet.

Det tar bara runt 20 minuter med bussen från Slussen, när det är riktig vinter kan man ju kombinera det hela med att åka längdskidor, men som vi alla kanske märkt så blir det nog ingen snö den här vintern.

Antar att åka ut till Hellas med sin respektive skulle kunna vara kul, kanske inte direkt en särskilt privat och mysig trip, utan det är nog roligare i goda och glada vänners lag. Idag var jag ute med två fantastiska vänner, och vi hade det sjukt trevligt. Bada bastu är verkligen något som finnarna gör rätt, man känner sig helt fantastiskt avslappnad i kroppen och det är otroligt socialt. 

Bilden lånade från badkartan.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar